Mooi haar is toch wel een van de meest belangrijke dingen aan je uiterlijk. Het hoeft natuurlijk niet perfect te zijn, en vaak kan je aan de lengte niet heel veel doen. Maar dat betekent niet dat je het ongezond moet laten worden. Je haar gezond houden is namelijk het beste wat je kan doen om het er mooi uit te laten zien. En het is ook helemaal niet zo lastig! Je hebt er maar een paar dingen voor nodig, en je moet op een paar dingen letten. Natuurlijk verschilt het ook voor iedereen, want sommige mensen hebben nou eenmaal lastiger haar dan andere. Maar er zijn een paar dingen die voor geen enkel soort haar kwaad kunnen. En die zou ik graag even willen benoemen, zodat ik tenminste een paar mensen kan helpen om extra mooi haar te hebben!

Gebruik conditioner

Veel mensen denken dat alleen je haar af en toe wassen al genoeg is. En natuurlijk blijft het daar wel schoon mee, maar we willen ook dat het gezond blijft. Met alleen maar wassen krijg je snel erg droog haar, wat daarna over gaat in dode haren. En dat is iets wat niemand wilt, want dat is zeker weten niet mooi voor je haar. Dus wat je moet doen is elke keer nadat je het wast, is er ook meteen daarna even wat conditioner in doen. Laat dat gewoon even goed inwerken en verspreid het goed over je haar. Daarna uitspoelen en je bent al klaar. Wat hier ook belangrijk voor is, zijn goede producten. En hierbij kijk ik vooral naar de mannen! Producten van merken zoals redken zijn bijvoorbeeld erg goed, en kunnen bijna alle soorten haar wel fixen en gezond houden. Ga niet voor de spot goedkope merken, want deze helpen meestal niet bijster goed!

Was het niet te vaak

Ook iets wat ik vaak voor zie komen, is mensen die hun haar te vaak wassen. Elke dag je haar wassen is dus helemaal niet gezond voor je haar. Je hoofdhuid en haar zelf wordt daar heel droog van, en veel schoner wordt het er ook niet van. In principe is het goed om je haar om de dag te wassen. Zo blijft het altijd schoon en fris, maar heb je niet het probleem dat het veel te droog wordt. Iets minder vaak is ook prima, het ligt er natuurlijk ook een beetje aan hoeveel haar je hebt. Met een gemillimeterd koppie hoef je het echt niet zo vaak te wassen!