Halloween is hip

Halloween – van oorsprong een Amerikaans feest, dat in toenemende maat in Nederland wordt gevierd. De winkels puilen uit van de Halloween decoratie: overal zie je spinnen, enge pompoenen en heksen. Ook de supermarkten passen hun reclames aan: pompoen in de bonus, evenals de lekkerste of engste snoepjes om uit te delen. Naast de kinderen die in hun engste kostuum langs de deuren gaan voor snoep, worden ook de Halloween thema feestjes steeds  populairder. Want lekker een avondje griezelen, wie wil dat nou niet?

Zo hebben we ook bij ons op werk een Halloween thema-borrel georganiseerd op Halloween. Het idee werd geopperd door een Amerikaanse collega, en al gauw kreeg die het hele team enthousiast. In deze blog zal ik je vertellen hoe wij dit jaar Halloween gaan vieren. En wie weet is het ook wel iets voor jouw werk!

Outfit competitie

Natuurlijk gaat iedereen verkleed in zijn of haar meest griezelige outfit. Om mensen een beetje te motiveren, hebben we een jury opgesteld die ieders outfit gaat beoordelen. De winnaar krijgt een leuke prijs. Ieder jury-lid beoordeelt een specifieke factor. We hebben onder andere de griezelfactor, maar ook de originaliteitsfactor en groepsfactor. Zo ga ik zelf samen met een groep als duistere Toy Story gaan. Ik ga dan als Jessie, de Cowgirl met koeienprint broekspijpen en een hele lange vlecht. Gelukkig had ik nog leuke sendra cowboylaarsjes staan, die zijn echt perfect voor de gelegenheid! Een andere collega gaat als Woody, als Buzz Lightyear en we hebben zelfs de dino en aardappelman.

Lekker snijwerk

Voor donderdag richten we een deel van de werkvloer in als snijdruimte voor de griezelpompoen competitie. Iedere college kan hier zijn best doen de engste pompoen te maken. Het enige wat je nodig heb zijn genoeg lepels, messen, pompoenen en afvalzakken. Die griezel pompoenen zijn niet alleen leuke decoratie voor op werk, maar ook hier zullen we een winnaar kiezen!

Moordspel

Cluedo, maar dan in het echt! Een deel van het team heeft een moordspel georganiseerd. Ze hebben daar hun eigen verhaal voor geschreven, met alle inside jokes op werk. Onze baas zal zogenaamd overleden op de werkvloer gaan liggen, en de collega’s moeten uitvogelen wie hem heeft vermoord.

Fotograaf

Alle mooie outfits en decoratie moeten natuurlijk goed worden vastgelegd. We hebben daarvoor een externe fotograaf ingehuurd en een fotobooth gemaakt.

Kom maar met de kids

Collega’s met een jong gezinnetje willen soms ook thuis Halloween vieren. Het is soms lastig voor ze een keuze te maken tussen het feestje op werk en het feestje thuis. Dus waarom niet beide? Voor de kinderen van collega’s is ook een klein feestje georganiseerd met een aantal activiteiten, zoals pompoen-koekjes maken, griezel spelletjes en natuurlijk het traditionele “trick or treat”, maar dan binnen het bureau.

Met al deze voorpret heb ik er goed vertrouwen in dat het een geslaagd Halloween feest gaat worden op werk. Heb je meer ideeën voor leuke Halloween activiteiten op werk,  of heb je zelf iets op werk georganiseerd? Ik hoor het graag in de reacties!