Je badkamer is een belangrijkere ruimte in je huis dan je wellicht denkt. Je brengt er ontzettend veel tijd door, maar de tijd die je er doorbrengt is ook nog eens tijd waarin je voor jezelf zorgt. Of je nu even snel wilt douchen of uitgebreid je spa-routine wilt toepassen; dat maakt niet zoveel uit. Het gaat erom dat het een ruimte is waar jij je fijn moet voelen, wat dat dan ook betekent. Dus, hoe creëer je nu jouw ideale badkamer? Is dat toch met dat ene badmeubel wat je laatst in de folder zag? Of toch die badkamer spiegel met verlichting?

Het grote plan 

Het eerste wat je je af moet vragen is wat je wíl met je badkamer. Ik ga er even vanuit dat je deze blog verder aan het lezen bent omdat je niet helemaal tevreden bent met de huidige staat van je badkamer, dus laten we maar meteen de moeilijke vragen stellen. Als je niet meteen uit die vraag komt, dan eerst eens even; wat is er nu mis met je badkamer? Hopelijk is dat antwoord overigens niet ‘lekkage’, want dan moet je echt een ander artikel gaan lezen. Maar afijn, wat is er mis met de sfeer van de ruimte zoals die nu is? Is het gewoon een kale ruimte waar je komt om te douchen en waar je niet echt vrolijk van wordt? Is de decoratie helemaal niet in jouw stijl en voelt het alsof je de jaren 50 instapt? Zodra je daar een beetje achter bent, kan je gaan nadenken wat je wél wil met de ruimte. Wil je dat het een hele kalme ruimte is, eentje waar je rustig je dag kan beginnen, met veel natuurlijk licht? Of wil je juist dat het een ontzettend vrolijke, enorm versierde ruimte is; met plantjes en een mooie spiegel, waar jij heerlijk tot rust kan komen?

De grote uitvoering 

Je hoeft overigens ook niet bang te zijn dat het momenteel-niet-tevreden-zijn met je badkamer meteen betekent dat je het hele zooitje eruit moet slopen en opnieuw moet beginnen. (Vaak mag dit in huurwoningen niet eens!) Maar het is vaak ook niet nodig. De sfeer van de ruimte kan al ontzettend verbeterd worden met een paar kleine aanpassingen. Het verven van een muur, bijvoorbeeld of het toevoegen van andere decoratie. De badkamer van jouw dromen is oprecht binnen handbereik. Je moet alleen gewoon een beetje weten wat je wil. Kijk ook goed naar je budget én naar je tijd. Deze klus moet niet iets worden waardoor je niet tot rust komt, maar juist iets waardoor je helemaal kan landen in je eigen huisje. 

 

Kortom; als je badkamer nu nog niet is wat je wilt dat ‘ie is, dan is dat echt geen ramp. Vaak kom je met een paar kleine veranderingen écht al een heel eind. Dus, bedenk goed wat je wil én bedenk goed wat je niet wil. Wat er nu wel aanwezig is en wat er nog mist. Maak een plan gebaseerd op jouw tijd, budget én een beetje realisme. Succes!