Creatief met laminaat

Laminaat: voor velen een ideale uitkomst in huis. Het heeft immers veel voordelen. Niet alleen is het kleurvast en vochtbestendig, maar je hebt voor ieder wat wils. Laminaat met diepere groeven is soms bijna niet te onderscheiden van echt hout. Daarnaast kan je het ontzettend snel plaatsen en in tegenstelling tot hout werkt het bijna niet, waardoor je een heerlijk gladde rechte vloer krijgt. Tenslotte is het natuurlijk veel goedkoper dan een vloer van massief hout of een parketvloer.

Ieder die wel eens een laminaatvloer heeft gelegd, weet dat je altijd ruim in moet kopen. Een marge van minstens tien procent extra, zodat je genoeg hebt voor alle gekke hoekjes en randen. Niets vervelenders dan net te kort komen.

Maar vaak heeft dit als gevolg dat je ook wat laminaat over houdt. Soms kunnen dit hele grote hoeveelheden zijn. Wat doe je nou mee die restanten laminaat? In ieder geval niet weggooien! Laminaat is vaak hartstikke duurzaam. Leef je uit met deze tips voor creatieve laminaat-ideeën.

Verticaal laminaat

Mocht je die suffe bloemetjesprint op de muur willen nruilen voor een stoerdere look, waarom niet laminaat? Een unieke toevoegin gaan je kamer! Je hoeft niet eens de hele muur te bkleden. Vaak is één horizontale strook of verticaal vlak al een ontzettend mooie combinatie met bijvoorbeeld een witte achterwand. Of kies voor een speelse lambrisering!

Bekleden

Ook kan je het gebruiken om meubels te bekleden. Je boekenplanken, keukenkasten, ledikant, het hoofdbord of voetenbord van je bed, het bovenblad van een tafeltje: niets is te gek met een beetje lijm en de juiste tools! Een geheel nieuwe look voor je meubilair.

Accessoires

Ook kan je je laminaat in kleine stukken zagen. Gebruik ze als onderzetters voor glazen of als creatieve fotolijstjes, bijvoorbeeld door er knijpers op te plakken. Een hippe manier om je mooiste vakantiekiekjes tentoon te stellen!

Trap

Naast het bekleden van meubels of de wand kan je ook er voor kiezen je trap een frisse look te geven. Dit vereist wel goed meetwerk. Maar het resultaat mag er zijn: je zal je trap niet meer terug herkennen!

Kledinghangers

Ook kan je er voor kiezen wat haakjes of oogjes op je laminaat te schroeven, en deze vervolgens als kapstok te gebruiken. Zo gepiept, in een handomdraai heb je een hip kaptstokje voor al je thee- en handdoeken!

Al enthousiast? Ga lekker aan de slag! Maar vergeet niet: bewaar altijd nog wat losse planken, voor het geval er een stuk laminaat uit je vloer beschadigd raakt. Het zou toch jammer zijn als je daarvoor je hippe tafelblad weer zou moeten afbreken…